---

Kirjailija Johanna Venho pääkirjastossa

Aiemmin tiedotimme, että kirjailija Johanna Venho vierailee pääkirjastossa to 14.11., mutta vierailun ajankohta on muuttunut. Venhoa voi tulla kuulemaan pääkirjasto Apilaan keskiviikkona 4.12. klo 17.30 alkaen. 

---

Kirjaston kautta kannustamaan!

Kausikorttien lainaaminen on alkanut myös Seinäjoella.

Ensimmäisenä seurana kausikorttiaan ehti tarjota kirjastolle Nurmon Jymyn salibandy. Jymyn kausikortteja voi lainata Nurmon kirjastosta ja pääkirjasto Apilan asiakaspalvelutiskiltä. Tällä viikolla saimme täydennystä kokoelmaan S-kiekolta. S-kiekon kausikortteja on lainattavana pääkirjaston lisäksi myös Nurmosta, Peräseinäjoelta ja Ylistarosta. Kiitokset lahjoittajille!

Kausikortin laina-aika on yksi viikko. Kortti ei ole uusittavissa eikä varattavissa ja se on palautettava kirjaston aukioloaikana siihen pisteeseen, mistä se on lainattu. Mikäli korttia ei palauta eräpäivään mennessä, sen hinta laskutetaan asiakkaalta ja kortti mitätöidään.

Tulevaisuudessa kausikortteja voi asiakkaille olla tarjolla enemmänkin. Esimerkiksi Seinäjoen kaupunginteatteri ja Rytmikorjaamo aikovat lahjoittaa kausikortin lainattavaksi ensi vuoden alusta lähtien.

---

Postin lakon vaikutukset kirjastopalveluihin

Lakko vaikuttaa kirjastosta lähetettäviin posteihin, muista Eepos-kirjastoista tilattuihin lainoihin ja varhaisjakelun ulkopuolella oleviin lehtiin.

Varausten noutoilmoitukset ja myöhästymisilmoitukset

Asiakkaat, joilla on varauksen noutoilmoitustapana kirje, saavat lakon aikana tulevista varauksista ilmoituksen puhelimitse. Myöhästymisilmoituksia ei lähetetä lakon aikana kirjeenä ollenkaan. Omia ilmoitustapoja voi muokata Eepos-verkkokirjastossa. Kirjautumiseen tarvitaan kirjastokortin numero ja pin-koodi. Ilmoitustapoja voi muuttaa myös soittamalla mihin tahansa kaupunginkirjaston toimipisteeseen.

Kaukolainat ja seutulainat

Lakko viivästyttää muista Suomen kirjastoista tilattujen kaukolainojen saapumista. Tällä tietoa myös Eepos-kirjastojen väliset kuljetukset ovat lakon piirissä, joten viivettä varausten saapumisessa noutopaikkaan tulee.

Lehdet

Varhaisjakelun piirissä olevat lehdet kirjastoon saadaan, mutta muiden saapuminen viivästyy. Kirjaston koneilla on käytettävissä ePress– ja eMagz-palvelut, joissa osaa tilatuista lehdistä voi lukea lakosta huolimatta.

---
Euroopan kartta, jossa nuppineuloja osoittamassa mistä maista kirjoja on luettu.

Lukuhaaste vie kaiken maailman paikkoihin

Eniten merkintöjä on lokakuun puoleen väliin mennessä kerätty lukumatkoilta Eurooppaan. Olen tänä vuonna osallistunut traagisiin tunnelmiin päättyneeseen stand-up-iltaan Israelissa, viettänyt joulua brittiperheen kanssa kartanossa ja istahtanut juomaan kiinalaisen runoilijan tarjoilemaa teetä.  Olen myös matkannut junassa Siperiasta Latviaan ja seurannut siellä viisivuotiaan tytön sopeutumista uuden kotikylän maisemiin ja ihmisiin. Samaten olen hymähdellyt espanjalaisille lemmenkiemuroille ja vakuuttunut nigerialaisfeministin ajatuksista. Norjassa tapasin taitelija …

Lue lisää.

---

Itsenäisyyspäiväviikonlopun poikkeukselliset aukioloajat

Pääkirjasto Apila

to 5.12. klo 9–17 (itsepalvelu klo 9–10)
pe 6.12. klo 9–15 (itsepalvelu)
la 7.12. klo 9–15 (itsepalvelu klo 9–10)
su 8.12. klo 9–15 (itsepalvelu)

Aallon kirjasto

to 5.12. klo 10–17
pe 6.12. kiinni
la 7.12. klo 10–15
su 8.12. kiinni

Nurmon kirjasto

to 5.12. klo 12–16
pe 6.12. kiinni
la 7.12. klo 10–15
su 8.12. kiinni

Peräseinäjoen monipalvelukirjasto

to 5.12. klo 12–16
pe 6.12., la 7.12. ja su 8.12. kiinni

Ylistaron monipalvelukirjasto

to 5.12. henkilökunta paikalla klo 12–16, omatoimiaika klo 7–12 ja klo 16–21
pe 6.12., la 7.12. ja su 8.12. omatoimiaika klo 7–21

Keski-Nurmon kombikirjasto

to 5.12. klo 15–17

Kirjastoauto Ilo

to 5.12. vain aamureitit
pe 6.12. ei liikennöi

Kirjastoauto Ykä

to 5.12. vain aamureitit
pe 6.12. ei liikennöi

---

Kirjallisuus laulujen sanoituksissa

Jumala loi tanssin
Jumala loi transsin
Enkä niiltä välttyä voi
Oh boy
Kuopio tanssii ja soi

Ja Meri tekee romaania Vanhus ja Hemingway, jee
Minä diggaan Isokynää, Isokynä minua ja kaikki on okey

Juice Leskinen & Coitus Int: Kuopio tanssii ja soi

---
---