Asiakastietokoneiden käyttö kirjastossa

Tietokoneen käyttöaika on yksi tunti. Näytön oikeassa alakulmassa oleva laskuri kertoo jäljellä olevan ajan. Istunto katkeaa määritellyn ajan jälkeen automaattisesti tai jos kone on käyttämättä yli viisi minuuttia. Koneen käytön voi päättää ennen käyttöajan päättymistä Kirjaudu ulos -painikkeesta. Istunnon päättymisen tai uloskirjautumisen jälkeen mahdollisesti auki olleet ohjelmat sulkeutuvat ja tiedot poistuvat. 

Tulostaminen

Tietokoneelta voi tulostaa A4-kokoisia väritulosteita kirjaston asiakaspalvelutiskillä olevaan tulostimeen. Asiakaspalvelun tulostin on asetettu tietokoneen oletustulostimeksi. Tulosteiden hinta on 0,20 €/paperi.

Asiakastietokoneiden käyttösäännöt

Henkilökunta opastaa tarvittaessa laitteiden käytössä. Asiakas on kuitenkin aina itse vastuussa asiointipalveluiden käytöstä ja käsittelemiensä tietojen salassa pysymisestä sekä tiedostojensa tallentamisesta. Kirjasto ei vastaa laitteiden ja verkkoyhteyksien teknisten häiriöiden tai käyttäjän toiminnan aiheuttamista vahingoista.

Epäsiveellisen, väkivaltaisen ja laittoman aineiston käyttö ja katselu on kielletty. Kirjaston tietokoneiden käytössä on huomioitava voimassa oleva lainsäädäntö. Henkilökunnalla on oikeus puuttua muita käyttäjiä häiritsevään käyttäytymiseen. Kirjasto ei vastaa kirjaston laitteilla kolmannelle osapuolelle aiheutetuista vahingoista.