Osallistu lukuhaasteeseen

 

Vuoden 2019 lukuhaasteessa nojatuolimatkaillaan. Mukaan lähtemällä voit hankkia uudenlaisia lukukokemuksia ja oppia monenlaista vieraista kulttuureista, maisemista ja ihmisistä.

Tavoitteena on saada haastevihkoon kaikkiaan 25 eri maata koskevaa merkintää. Yhden haastekohdan saat suoritettua lukemalla esimerkiksi ruotsalaisen kirjailijan kirjoittaman teoksen tai Ruotsiin sijoittuvan kirjan. Jos kirjassa reissataan monissa maissa, voit valita itse, minkä niistä kirjaat haasteeseen. Samoin voit valita, laitatko esimerkiksi Japanissa syntyneen, mutta Yhdysvalloissa nykyään asuvan, kirjailijan teoksen Japanin vai USA:n kohtaan. Joka tapauksessa samasta kirjasta saat vain yhden merkinnän haastevihkoon.

Kotimaisen kirjallisuuden ystävän ei kannata pelästyä. Monien suomalaiskirjailijoiden teokset kertovat elämästä kotimaan rajojen ulkopuolella. Lisäksi Suomi on maa muiden joukossa myös tässä haasteessa, joten Suomeen sijoittuvasta kirjasta saat yhden merkinnän. Haasteeseen voivat osallistua kaikenikäiset ja merkinnän saa myös esimerkiksi Narniasta tai Keski-Maasta.

Lukuaikaa on koko vuosi 2019 ensimmäisestä viimeiseen päivään asti. Haastevihkoja saa kaikista kaupunginkirjaston toimipisteistä. Voit myös tulostaa sen itse. Täyden vihkon 7.1.2020 mennessä palauttaneiden kesken arvotaan kirjakaupan lahjakortti. Jos haluat säilyttää vihkon itselläsi, voit palauttaa siitä kirjastoon myös kopion tai skannata sen ja lähettää osoitteeseen hanna.kotila(at)seinajoki.fi.

Entiseen tapaan haasteella pyritään lisäämään myös yhteisöllisyyttä. Niinpä matkan etenemistä seurataan Facebookissa kaupunginkirjaston lukuhaasteryhmässä. Kirjasto jakaa siellä viikoittain myös lukuvinkkejä eri maista. Osallistujat voivat kertoa muuallakin somessa urakan edistymisestä ja antaa vinkkejä muille hashtagilla #lukuhaaste_sjkkirjasto. Kirjavinkkejä eri maista pidetään esillä myös pääkirjastossa viikoittain vaihtuvassa kirjanäyttelyssä.

Seinäjoen kaupunginkirjasto haastaa kaikkia kiinnostuneita valloittamaan yhdessä maailmaa kirjoja lukemalla tai kuuntelemalla. Halutessasi voit merkitä haastevihkon karttaan maat, joihin olet tehnyt lukumatkan. Aallon kirjastoon laitetaan esille myös yhteinen maailmankartta, johon haasteeseen osallistujat voivat käydä merkitsemässä maat sitä mukaa kun niitä kertyy omaan vihkoon. Kiinnostuneet voivat seurata kartasta haasteen etenemistä.

Tervetuloa mukaan!