Osallistu kirjastohaasteeseen

Kirjoja ja suklaata sängylläKirjastohaaste kutsuu lukemaan, kuuntelemaan ja osallistumaan

Jos ihastuit yhteisölliseen lukemiseen ja kaipaat uutta haastetta jo päättyneen Seinäjoen kaupunginkirjaston lukuhaasteen tilalle, tartu ihmeessä uuteen Kirjastohaasteeseen. Haasteen selättämiseen on aikaa koko vuosi 2018.

Kirjastohaaste innostaa paitsi lukemaan monipuolisesti myös kuuntelemaan musiikkia ja osallistumaan kirjaston tapahtumiin. Aikuisten haastelomakkeessa on kaikkiaan 60 eri kohtaa, joista voit valita suoritettavaksi 50. Lasten ja nuorten lomakkeissa on eri kohtia on 40, joista valitaan 30 suoritettavaksi.

Voit etsiä luettavaksesi kirjan, jonka tiedät täyttävän jonkin haastekohdan edellytykset. Yhtä hyvin voit todeta muulla perusteella valitun kirjan luettuasi sen sopivan esimerkiksi yhteen tai useampaan haasteen kohtaan. Urakkaa voi siis keventää esimerkiksi valitsemalla alle 100-sivuisen käännöskirjan. Tällä yhdistelmällä voit merkitä kaksi kohtaa haasteesta suoritetuksi. Äänikirjojen kuuntelu käy ihan yhtälailla kuin kirjan lukeminenkin.

Haastelomakkeita on saatavissa Seinäjoen kaupunginkirjaston toimipisteistä ja kirjastoautoista. Lomakkeen voi halutessaan tulostaa itse:
aikuisten lomake
nuorten lomake
lasten lomake

Kirjaston vuoden 2017 lukuhaastetta varten perustettu Facebook-ryhmä vaihtaa uuden haasteen myötä nimeään. Entiseen tapaan siellä voi kuitenkin jakaa lukukokemuksiaan ja antaa muille vinkkejä kirjoista tai kirjaston tapahtumista, jotka sopivat eri haastekohtien vaatimuksiin. Twitterissä tai Instagramissa haasteesta voi myös keskustella hashtagilla #kirjastohaaste.

Halukkaat voivat palauttaa haastelomakkeen kirjastoon ja osallistua siten kirjapalkintojen arvontaan. Viimeinen lomakkeen palautuspäivä on 7.1.2019.

Tervetuloa mukaan!