Lainattavat aineistopaketit

Lainattavat aineistopaketit

Koulut, päiväkodit ja kerhot voivat tilata kirjastosta kirjoja tai muuta aineistoa käyttöönsä. Aineistot lainataan koulun, päiväkodin tai kerhon kirjastokortilla. Aineistopaketissa voi olla kirjoja lukuseikkailulistalta tai sen ulkopuolelta, tai jostakin toivotusta teemasta. Kirjat on tarkoitettu pulpettikirjoiksi eikä niitä lainata kotiin. Mikäli kirjoja halutaan lainata kotiin, ne on lainattava lapsen omalla kirjastokortilla. 

Paketit toimitetaan kirjastoauton mukana, tai ne voi itse noutaa kirjastosta. Toimitusaika on vähintään yksi viikko.

Tilaa aineistopaketti

Lukemistosarjat

Kirjastoon on hankittu lukemistosarjoja, joissa on samaa nimekettä useita kappaleita. Useimpia sarjoja on 25 kpl, mutta tarvittaessa sarjaa voi täydentää peruskokoelman niteillä. On myös mahdollista lainata kaksi pienempää sarjaa samaan luokkaan.

Pääkirjaston lukemistosarjoihin voi tutustua Aallon kirjaston Paja-nimisessä tilassa.
Sarjoihin voi tutustua myös lukemistosarjojen kuvaukset -listasta.

Tilaa lukemistosarja

Lainattavat väline- ja ideapaketit

Kirjastosta voi lainata Seinäjoen kaupungin kulttuuripalvelujen kulttuurisalkkuja. Kulttuurikurkistus-salkkujen sisällöt antavat välineitä taide- ja kulttuurikasvatukseen erilaisten tehtävien, toimintatuokioiden ja näyttelyiden muodossa. Tavoitteena on tarjota lapsille mahdollisuus tutustua taiteen eri aloihin leikinomaisen ja luovan toiminnan avulla.

Salkut on suunnattu Seinäjoen kaupungin varhaiskasvatuksen ja koulujen käyttöön. Salkuista saa lisätietoa tästä linkistä.

Kirjastossa on lainattavissa myös Satulaan-kassi. Se sisältää kirjoja ja erilaisia leikkivälineitä. Kassi on suunniteltu käytettäväksi esimerkiksi perhepäivähoitajan kodissa lapsiryhmän kanssa. Satulaan-kassiin voi tutustua Aallon kirjaston Pajassa. Kassin käyttöön saa pyydettäessä ohjausta. Satulaan-kassit ovat kaikkien vapaasti lainattavissa.