Soittohuone Pommari

Soittohuone Pommarin rummut.

Pommarin toiminta

Pääkirjaston soittohuone Pommari otettiin käyttöön toukokuussa 2015 Aallon kirjaston remontin jälkeen. Aallon kirjaston vanhaan väestönsuojaan tehtiin äänieristetty huone, joka nimettiin Pommariksi.

Pommarissa on käytettävissä mm. elektroakustisia kitaroita, sähkökitaroita ja basso vahvistimineen sekä rummut, kahdet kosketinsoittimet, laulumikrofoneja ja äänentoisto. Lisäksi on mahdollista soittaa konserttiukulelea ja sopraanoukuleleja, kanteletta, mandoliinia, bongorumpuja sekä viuluja, joita löytyy erikokoisina myös lapsia varten.

Pommarissa on pieni studionurkkaus, jota voi hyödyntää esimerkiksi musiikintekoon, miksaamiseen ja äänittämiseen.

Elektronisen musiikin tekoon tarkoitettu laitteisto kuuluu Korgin Volca-sarjaan. Laitteisto pitää sisällä rumpukoneen, kaksi analogista syntetisaattoria ja sample-sekvensserin, kahdeksankanavaisen etuasteen, mikserin sekä studiomonitorit.

Pommarin käyttäjät voivat halutessaan kytkeä oman tietokoneensa sekä muuta laitteistoaan kokonaisuuteen. Studiolaitteistoa voidaan myös hyödyntää esimerkiksi Pommarissa tapahtuviin bändiäänityksiin.

Lasten ja nuorten musiikkiverkosto Louhimo järjestää Pommarissa lapsille ja nuorille suunnattuja bändityöpajoja. Ohjauksissa voi tutustua sekä bändisoittamiseen että elektronisen musiikin tekoon. Seuraa kirjaston tapahtumakalenteria.

Soittohuoneen käyttöön vaaditaan voimassaoleva kirjastokortti.

Soittohuoneen laitteet ovat varatun ajan varaajan vastuulla.

Alle 15-vuotiaat tarvitsevat huoltajan luvan Pommarin itsenäiseen käyttöön. Lupalappuja saa Apilan musiikkiosastolta.

Pommarissa voi soittaa myös omalla soittimellaan.

Aika Pommarin käyttöön varataan Apilan alakerran musiikkiosastolta p. 06 416 2428.

Vapaita aikoja voi tiedustella myös sähköpostitse kirjasto(at)seinajoki.fi

Tervetuloa!