Kirjastoalan ammattipätevyydestä säädetään laissa yleisistä kirjastoista. Kirjastoalaa voi opiskella toisen asteen ammattiopistoissa, ammattikorkeakouluissa ja yliopistoissa. Tavallisia ammattinimikkeitä ovat kirjastovirkailija ja kirjastonhoitaja.

Kirjastoalalla on käyttöä monenlaiselle osaamiselle. Arvostamme hyviä asiakaspalvelu- ja vuorovaikutustaitoja, tietoteknistä osaamista, kirjallisuuden, musiikin, elokuvien tai pelien sisältöjen tuntemusta sekä yksilöiden ja ryhmien ohjausosaamista. Tapahtuma- ja viestintäosaaminen sekä valmius erilaisten asiakkaiden kohtaamiseen on myös eduksi.

Avoimet työpaikat

Avoimista työpaikoista ilmoitetaan Kuntarekry-palvelussa. Avoimen hakemuksen ansioluetteloineen voit lähettää kirjastotoimenjohtaja Kirsti Länsikalliolle kirsti.lansikallio@seinajoki.fi.

Harjoittelu

Ammattikorkeakoulujen kirjastoalan opiskelijat rekrytoidaan harjoitteluun yhteistyössä oppilaitoksen kanssa. Harjoittelijoiden valinnasta vastaa lähipalvelujohtaja Mia Penttala-Salli mia.penttala-salli@seinajoki.fi.

Kesätyö

Kirjaston kesätöihin haetaan kirjastoalan opiskelijoita. Voit lähettää hakemuksen ansioluetteloineen kirjastotoimenjohtaja Kirsti Länsikalliolle kirsti.lansikallio@seinajoki.fi.

Siviilipalvelus

Voit suorittaa siviilipalveluksen pääkirjasto Apilassa. Katso avoinna olevat siviilipalvelupaikat.

TET-harjoittelu tai suomen kielen harjoittelu

Ota yhteyttä suoraan kirjastoon, jossa haluaisit harjoitella.
Kirjastojen yhteystiedot

Työkokeilu, palkkatukityö ja kuntouttava työtoiminta

Palkkatukitöihin otetaan Seinäjoen työllisyyspalvelujen asiakkaita. Lisätietoa saat työllisyyden kuntakokeilun sivuilta.
Kirjaston yhteyshenkilönä on lähipalvelujohtaja Mia Penttala-Salli mia.penttala-salli@seinajoki.fi.