Nurmon kirjaston koneet ja laitteet

Tietokoneet

Nurmon kirjastossa on asiakkaiden käytössä tietokoneita, joista kaksi on varattu ainoastaan Eepos-tietokannan käyttämistä varten.

– Tietokoneille (puolen tunnin ja tunnin koneille) kirjaudutaan käyttäjätunnuksella (asiakastunnus/kirjastokortin numero) ja nelinumeroisella PIN-koodilla. Henkilökunta antaa PIN-koodin asiakkaalle henkilökohtaisesti (puhelimitse ei mahdollista). Näille koneille voi varata aikoja suoraan omalta tai kirjaston koneelta, osoitteesta https://kirjastontietokoneet.seinajoki.fi/ tai puhelimitse tai henkilökohtaisesti kirjastosta. Koneille voi varata tunnin tai kahden tunnin aikoja. Varauksia voi tehdä kuukauden etukäteen. Päivää kohden asiakkaalla voi olla kaksi varausta ja sen lisäksi voi ottaa vapaan koneen käyttöönsä kaksi kertaa.

Lehtilukusalissa on oma kone sähköisten näköislehtien lukemista varten. Koneella on ePress ja eMagz palvelut ja niihin pääsee kirjautumatta.

Kirjaston koneilla ei voi käyttää omia CD-ROM-levyjä, mutta muistitikkua voi käyttää. Aulan koneilta voi tulostaa neuvonnan tulostimelle (0,20 € /paperi). Kaikissa koneissa on OpenOfficen tekstinkäsittelyohjelma ja muitakin OpenOfficen toimisto-ohjelmia.

Lisäksi tutkijahuoneessa on tietokone, jossa on Microsoft Office -ohjelmisto. Huoneen voi varata käyttöönsä ja koneelta voi tulostaa (0,20 €/arkki).

Kirjastossa voi käyttää myös omaa kannettavaa tietokonetta ja langatonta verkkoa. Tunnukset verkkoon saa kirjaston neuvonnasta.


Muut koneet ja laitteetKaksi tyttöä pelaavat Nurmon kirjaston tietokoneella.

Kirjastossa on kopiokone asiakkaiden itsepalvelukäyttöön. Kopion hinta on 0,20 € ja sillä saa joko A3- tai A4-kokoisen väri- tai mustavalkokopion. Koneella voi tulostaa suoraan tikulta.

Kopiokoneella voi myös skannata.

Nuorten osastolla on Wii-pelikonsoli. Sitä voi käyttää jättämällä kirjastokortin lainaustiskille ja pyytämällä haluamansa pelin henkilökunnalta.

Jos tarvitset laitteeseesi lisää virtaa, lainaa laturi lainaustiskiltä kirjastokorttia vastaan.

Kotiseutukokoelmien videoita voit katsella kirjaston television ja videolaitteen kautta.

Katso pääkirjaston koneet ja laitteet