Ylistaron kirjaston koneet ja laitteet

Ylistaron monipalvelukirjastossa on tietokoneita asiakaskäyttöön

Yleisökoneet 1-4 on  mahdollista ottaa käyttöön ilman ajanvarausta aina kun ne ovat vapaana. Koneelle kirjaudutaan kirjastokortin numerolla ja siihen liitetyllä salasanalla (PIN-koodi).  Ellei asiakkaalla ole vielä salasanaa liitettynä kirjastokorttiin, hän saa sen kirjastosta. Vierailijoille tehdään tilapäiset tunnukset. Tietokone sulkeutuu automaattisesti tunnin käytön jälkeen.

Yleisökone 1 on tarkoitettu erityisesti e-lehtien lukemiseen www.epress.fi tai www.emagz.fi palveluissa. Koneessa on kosketusnäyttö lehtien lukemista helpottamaan

Yleisökone 5 on mahdollista varata pitempään käyttöön ja se tehdään ebooking-järjestelmän kautta. Ebookingin kautta voi  varata koneen etukäteen osoitteessa https://kirjastontietokoneet.seinajoki.fi  tai varauksen voi tehdä kirjastossa tietokoneelta löytyvän ohjeen mukaisesti. Koneen voi varata itse kahdeksi tunniksi. Kirjaston henkilökunta voi tarvittaessa antaa lisäaikaa kahden tunnin jälkeenkin.  Jos asiakas myöhästyy tietokoneelta, varaus peruuntuu 10 minuutin kuluttua ja kone vapautuu seuraavalle käyttäjälle.

Viranomaisasiointiin tarkoitettu kone on käytettävissä ilman kirjautumista. Se on tarkoitettu yhteispalvelupisteen asiointiin, mm. Kelan verkkopalvelun käyttöön.

Kirjaston koneilla ei voi käyttää omia CD-levyjä, mutta muistitikkua voi käyttää. Koneilta voi tulostaa neuvonnan tulostimelle (0,20 € /paperi). Kaikissa koneissa on OpenOfficen tekstinkäsittelyohjelma ja muitakin OpenOfficen toimisto-ohjelmia.

Kirjastossa voi käyttää myös omaa kannettavaa tietokonetta ja langatonta verkkoa. Tunnukset verkkoon saa kirjaston neuvonnasta.

 

Kaikki laitteet ovat käytössä myös omatoimiajalla

 

Ylistaron kirjastossa on kolikolla toimiva kopiokone, jossa on myös skannausmahdollisuus. Kone skannaa annettuun sähköpostiosoitteeseen. Skannaamiseen ei tarvitse rahaa, paina vain kopiokoneen näytöltä skannaus-painiketta.


Katso pääkirjaston koneet ja laitteet