Ylistaron kirjaston koneet ja laitteet

Ylistaron kirjaston tietokoneet

Yleisökoneet 1-4 on  mahdollista ottaa käyttöön ilman ajanvarausta aina kun ne ovat vapaana. Koneelle kirjaudutaan kirjastokortin numerolla ja siihen liitetyllä salasanalla (PIN-koodi).  Ellei asiakkaalla ole vielä salasanaa liitettynä kirjastokorttiin, hän saa sen kirjastosta. Vierailijoille tehdään tilapäiset tunnukset. Tietokone sulkeutuu automaattisesti tunnin käytön jälkeen.

Kirjaston aulassa on lehtien lukuun tarkoitettu kone. E-lehtiä luetaan www.epress.fi tai www.emagz.fi -palveluissa. Koneessa on kosketusnäyttö lehtien lukemista helpottamaan. Lehtienlukukoneelle ei tarvitse kirjautua.

Viranomaisasiointiin tarkoitettu kone on käytettävissä ilman kirjautumista. Se on tarkoitettu yhteispalvelupisteen asiointiin, mm. Kelan verkkopalvelun käyttöön.

Kirjaston koneilla ei voi käyttää omia CD-levyjä, mutta muistitikkua voi käyttää. Koneilta voi tulostaa neuvonnan tulostimelle (0,20 € /paperi). Kaikissa koneissa on OpenOfficen tekstinkäsittelyohjelma ja muitakin OpenOfficen toimisto-ohjelmia.

Kirjastossa voi käyttää myös omaa kannettavaa tietokonetta ja langatonta verkkoa. Tunnukset verkkoon saa kirjaston neuvonnasta.

Kaikki laitteet ovat käytössä myös omatoimiajalla.

 

Kopiokone

Ylistaron kirjastossa on kolikolla toimiva kopiokone, jossa on myös skannausmahdollisuus. Kone skannaa annettuun sähköpostiosoitteeseen. Skannaamiseen ei tarvitse rahaa, paina vain kopiokoneen näytöltä skannaus-painiketta.


Katso pääkirjaston koneet ja laitteet