Aallon kirjaston alakerrassa on äänieristetty Pommari-soittohuone, jota asiakkaat voivat varata omaan käyttöönsä. Pommarissa on mm. elektroakustisia kitaroita, sähkökitaroita ja basso vahvistimineen sekä rummut, kahdet kosketinsoittimet, laulumikrofoneja ja äänentoisto. Tilassa voi soittaa lisäksi konserttiukulelea ja sopraanoukuleleja, kanteletta, mandoliinia, bongorumpuja sekä viuluja, joita löytyy erikokoisina myös lapsia varten. Pommarissa voi soittaa myös omalla soittimella.

Pommarissa on myös elektronisen musiikin tekoon tarkoitettu laitteisto, joka kuuluu Korgin Volca-sarjaan. Laitteisto sisältää rumpukoneen, kaksi analogista syntetisaattoria ja sample-sekvensserin, kahdeksankanavaisen etuasteen, mikserin sekä studiomonitorit. Pommarin käyttäjät voivat halutessaan kytkeä oman tietokoneensa sekä muuta laitteistoaan kokonaisuuteen. Studiolaitteistoa voidaan hyödyntää esimerkiksi musiikintekoon, miksaamiseen ja äänittämiseen sekä Pommarissa tapahtuviin bändiäänityksiin.

Pommarin käyttö

  • Soittohuoneen käyttäjällä täytyy olla voimassa oleva kirjastokortti ja huoneen laitteet ovat varatun ajan varaajan vastuulla.
  • Alle 15-vuotiaat tarvitsevat huoltajan luvan Pommarin itsenäiseen käyttöön. Lupalappuja saa Apilan musiikkiosastolta.
  • Pommarin voi varata Apilan alakerran musiikkiosastolta, p. 06 416 2428 tai sähköpostitse kirjasto@seinajoki.fi.
  • kerralla Pommariin voi olla kaksi enintään kolmen tunnin varausta.