Kyrkkärin kirjasto sijaitsee M-talon 1. kerroksessa lähellä pääsisäänkäyntiä. Kirjasto on Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialueen ja Seinäjoen kaupungin yhteistyössä hoitama kirjasto, joka on avoin kaikille. Kirjasto palvelee niin alueen asukkaita, päivähoitoa, kouluja ja muita yhteisöjä kuin M-talon asiakkaita, potilaita ja henkilökuntaa. Kirjaston tiloja voi käyttää myös etätyöskentelyyn. Kirjaston ulko-oven välittömässä läheisyydessä on mahdollisuus pikaiseen 30 minuutin pysäköintiin. Kirjaston vieressä sijaitsee Lounas-Kahvila Toivo, jossa voi syödä lounasta ja juoda kahvia.

Aukioloajat

Kirjaston käyttö

Kyrkkärin kirjasto on osa Seinäjoen kaupunginkirjastoa ja Eepos-kirjastokimppaa. Käytössäsi on Kyrkkärin kirjaston oman kokoelman lisäksi koko Seinäjoen kaupunginkirjaston aineisto ja Eepos-kirjastokimpan aineisto. Kaikissa Eepos-kirjastoissa käyvän kirjastokortin saat esittämällä henkilöllisyystodistuksen. Kyrkkärin kirjastossa ei voi maksaa kortilla.

Kyrkkärin kirjaston kirjoja voi palauttaa kaikkiin Eepos-kirjastoihin, samoin toisin päin. Kun kirjasto on kiinni, palautukset voi jättää oven ulkopuolella olevaan postilaatikkoon. Huom! Kovin suurikokoiset kirjat eivät mahdu laatikkoon. Palautuslaatikon käyttö on asiakkaan omalla vastuulla. 

Omatoimikirjasto

Kyrkkärin kirjastoa voi käyttää omatoimisesti asiakaspalveluaikojen ulkopuolella. Saadaksesi oikeuden käyttää omatoimikirjastoa sinun on käytävä kirjastossa allekirjoittamassa sopimus. Alle 15-vuotiaan kohdalla huoltajan tulee olla sopimusta tehtäessä mukana.
Omatoimikirjaston käyttösäännöt

Omatoimiaikana kirjaston ovesta kirjaudutaan sisään kirjastokortilla ja PIN-koodilla. M-talon pääoven ollessa lukittuna kirjaudutaan sekä pääoven lukijalaitteella että kirjaston oven lukijalaitteella. Kirjaston henkilökunta neuvoo ja opastaa automaattien ja palvelujen käytössä.

Kyrkkärin kirjaston tietokoneet ja laitteet

Asiakkaiden käytössä on kaksi tietokonetta, joilta voi tulostaa mustavalkoisia tulosteita. Kirjastossa on myös lainaus- ja palautusautomaatti. Kyrkkärin kirjastossa voi käyttää kirjasto-nimistä langatonta verkkoa.

Kirjaston tilassa on kopiokone, jolla saa värillisiä kopioita/tulosteita. Kone ei ole käytössä omatoimiaikoina.

Kirjakuljetukset

Kirjakuljetukset pääkirjastosta ja Seinäjoen muista toimipisteistä kulkevat tiistai- ja torstai-iltapäivisin. Seinäjoen kaupunginkirjaston toimipisteistä saapuvat varaukset ovat ilmaisia. Muista Eepos-kirjastoista tulevan seutulainan kuljetusmaksu on 2 €.