Nurmon kirjasto sijaitsee Nurmo-talossa. Kirjastosta voi lainata kirjojen ja lehtien lisäksi kielikursseja, äänikirjoja, musiikkia, elokuvia, sarjoja sekä pelejä ja e-kirjoja. Kirjastossa voi opiskella, käyttää tietokoneita, tutustua näyttelyihin, osallistua tapahtumiin tai ihan vain viettää aikaa.

Aukioloajat

Omatoimikirjasto

Nurmon kirjastoa voi käyttää omatoimisesti asiakaspalveluaikojen ulkopuolella. Saadaksesi oikeuden käyttää omatoimikirjastoa sinun on käytävä allekirjoittamassa sopimus kirjastossa. Alle 15-vuotiaan kohdalla huoltajan tulee olla sopimusta tehtäessä mukana. Kirjaston henkilökunta neuvoo ja opastaa automaattien ja palvelujen käytössä.
Omatoimikirjaston käyttösäännöt

Nurmon kirjaston tietokoneet ja muut laitteet

Nurmon kirjastossa on asiakkaiden käytössä tietokoneita, joista kaksi on varattu ainoastaan Eepos-verkkokirjaston käyttämistä varten. Tietokoneille kirjaudutaan kirjastokortin numerolla ja nelinumeroisella PIN-koodilla. Tietokoneilta voi tulostaa monitoimilaitteelle.

Lehtilukusalissa on oma kone sähköisten näköislehtien lukemista varten. Voit lukea e-lehtiä ePress-palvelussa.

Kirjastossa on asiakaskäyttöön langaton verkko. Tunnukset verkkoon saa kirjaston asiakaspalvelutiskiltä.

Kirjastossa on monitoimilaite asiakkaiden itsepalvelukäyttöön. Laitteella voi tulostaa, kopioida ja skannata. Kopion/tulosteen hinta on 0,20 € ja sillä saa joko A3- tai A4-kokoisen väri- tai mustavalkokopion/-tulosteen.

Nurmon kirjastossa on Nintendo Switch – ja Playstation 5 -pelikonsolit. Pelaajalla täytyy olla kirjastokortti mukana. Pelattavan pelin saa henkilökunnalta.

Jos tarvitset puhelimeesi lisää virtaa, voit lainata laturin asiakaspalvelutiskiltä kirjastokorttia vastaan.

Kirjakuljetukset

Kirjakuljetukset pääkirjastosta ja Seinäjoen muista toimipisteistä tulevat keskiviikko- ja perjantai-iltapäivisin. Voit varata maksutta aineistoa kaikista Seinäjoen kaupunginkirjaston toimipisteistä ja noutaa ne Nurmosta. Voit varata aineistoa myös kaikista Eepos-kirjastoista Nurmoon. Seutulainan kuljetusmaksu on 2 €.

Kirjastopalvelujen lisäksi saat myös seuraavat palvelut: