Ylistaron monipalvelukirjasto sijaitsee Ylistaro-talolla. Kirjastosta voi lainata kirjojen ja lehtien lisäksi kielikursseja, äänikirjoja, musiikkia, elokuvia, sarjoja sekä pelejä ja e-kirjoja. Kirjastossa voi opiskella, käyttää tietokoneita, tutustua näyttelyihin, osallistua tapahtumiin tai ihan vain viettää aikaa. Monipalvelukirjasto myös opastaa kaupungin asioissa ja välittää Kelan hakemuksia.

Aukioloajat

Omatoimikirjasto

Ylistaron kirjastoa voi käyttää omatoimisesti asiakaspalveluaikojen ulkopuolella. Saadaksesi oikeuden käyttää omatoimikirjastoa sinun on käytävä allekirjoittamassa sopimus kirjastossa. Alle 15-vuotiaan kohdalla huoltajan tulee olla sopimusta tehtäessä mukana. Kirjaston henkilökunta neuvoo ja opastaa automaattien ja palvelujen käytössä.
Omatoimikirjaston käyttösäännöt

Tietokoneet ja muut laitteet

Voit käyttää kirjaston tietokoneita 1-4 ilman ajanvarausta aina kun ne ovat vapaana. Koneelle kirjaudutaan kirjastokortin numerolla ja siihen liitetyllä PIN-koodilla.  Ellei sinulla ole vielä PIN-koodia, saat sen kirjastosta. Vierailijoille tehdään tilapäiset tunnukset. Tietokone sulkeutuu automaattisesti tunnin käytön jälkeen. Kirjaston koneilla ei voi käyttää omia CD-levyjä, mutta muistitikkua voi käyttää. Koneilta voi tulostaa neuvonnan tulostimelle (0,20 € /paperi). Kaikissa koneissa on OpenOfficen tekstinkäsittelyohjelma ja muitakin OpenOfficen toimisto-ohjelmia.

Kirjaston aulassa on lehtien lukuun tarkoitettu kone. Voit lukea e-lehtiä ePress-palvelussa. Koneessa on kosketusnäyttö lehtien lukemista helpottamaan.

Viranomaisasiointiin tarkoitettu kone on käytettävissä ilman kirjautumista. Se on tarkoitettu yhteispalvelupisteen asiointiin, mm. Kelan verkkopalvelun käyttöön.

Kirjastossa on yleisökäyttöön langaton verkko. Tunnukset verkkoon saa kirjaston neuvonnasta.
Kaikki laitteet ovat käytössä myös omatoimiajalla.

Ylistaron kirjastossa on kolikoilla toimiva kopiokone, jolla voi myös skannata. Koneessa täytyy käyttää tasarahaa. Kone skannaa annettuun sähköpostiosoitteeseen. Skannaaminen on ilmaista, paina vain kopiokoneen näytöltä skannaus-painiketta.

Kirjakuljetukset

Kirjakuljetukset pääkirjastosta ja Seinäjoen muista toimipisteistä kulkevat maanantai- ja torstai-iltapäivisin. Voit varata maksutta aineistoa kaikista Seinäjoen kaupunginkirjaston toimipisteistä ja noutaa ne Ylistarosta. Voit varata aineistoa myös kaikista Eepos-kirjastoista Ylistaroon. Seutulainan kuljetusmaksu on 2 €.

Kirjastopalvelujen lisäksi saat myös seuraavat palvelut:

  • kaupungin viralliset ilmoitukset ja lomakkeet sekä lomakkeiden vastaanotto
  • Ylistaro-talon kokoustilojen varaukset
  • Kelan hakemusten vastaanotto ja välitys
  • tietokone verkkoasiointia varten