Pääkirjaston palvelut ja aineisto sijaitsevat kahdessa rakennuksessa, Aallon kirjastossa ja Apilassa. Kirjastojen välissä on yhdystila, jota pitkin pääsee rakennuksesta toiseen.

Pääkirjastossa voit


Palvelupisteet

Pääkirjastossa palvellaan useassa neuvontapisteessä:

  • Asiakaspalvelu ja Uutisalue – asiakkuuteen liittyvät palvelut kuten uudet kirjastokortit, yhteystietojen muutokset, lainojen uusinnat, maksut, kaukolainojen nouto ja palautus, langattoman verkon tunnukset, myytävät tuotteet, uutisalueen sanoma- ja aikakauslehdet ja niihin liittyvät kyselyt
  • Kirjasali – Aikuisten palvelut – tietopalvelu, kaukolainojen teko, varausten teko, varausten nouto itsepalveluna, aikuisten kauno- ja tietokirjallisuus, äänikirjat, kielikurssit
  • Piilomaa – Lastenpalvelut – lasten aineistoon liittyvä tietopalvelu ja kyselyt (kauno- ja tietokirjallisuus, sarjakuvat, dvd:t, äänitteet, tietokone- ja lautapelit ym.)
  • Nuoret ja musiikki – nuorten aineistoon liittyvä tietopalvelu ja kyselyt (kauno- ja tietokirjallisuus, äänikirjat, nuorten lehdet, konsoli- ja lautapelit ym.), musiikkiosaston tietopalvelu ja kyselyt (kirjat, cd:t, partituurit, nuotit, dvd, musiikin kuuntelu)
  • Aallon kirjasto –  Aallon kirjastosta löytyvät luokat: taide (70–77), historia (90–99) ja kansatiede (49) sekä lukion kurssikirjat. Sieltä löytyvät mm. mikrofilminlukulaitteet ja mikrofilmit, aineiston digitointitila, maakuntakokoelma, soittohuone, ryhmätyötiloja, studio ja Aalto-info. Aallon kirjastoa ja Apilaa yhdistää maanalainen yhdystila, Kässärin galleria. Kässärin galleriasta löytyvät aikuisten ja nuorten sarjakuvat sekä musiikkilehdet.