Pääkirjaston palvelut ja aineisto sijaitsevat kahdessa rakennuksessa, Aallon kirjastossa ja Apilassa. Kirjastojen välissä on yhdystila, jota pitkin pääsee rakennuksesta toiseen.

Pääkirjastossa voit


Palvelupisteet

Pääkirjastossa palvellaan useassa neuvontapisteessä:

  • Asiakaspalvelu ja Uutisalue – asiakkuuteen liittyvät palvelut kuten uudet kirjastokortit, yhteystietojen muutokset, lainojen uusinnat, maksut, kaukolainojen nouto ja palautus, langattoman verkon tunnukset, myytävät tuotteet, uutisalueen sanoma- ja aikakauslehdet ja niihin liittyvät kyselyt
  • Kirjasali – Aikuisten palvelut – tietopalvelu, kaukolainojen teko, varausten teko, varausten nouto itsepalveluna, aikuisten kauno- ja tietokirjallisuus, äänikirjat, kielikurssit
  • Piilomaa – Lastenpalvelut – lasten aineistoon liittyvä tietopalvelu ja kyselyt (kauno- ja tietokirjallisuus, sarjakuvat, dvd:t, äänitteet, tietokone- ja lautapelit ym.)
  • Nuoret ja musiikki – nuorten aineistoon liittyvä tietopalvelu ja kyselyt (kauno- ja tietokirjallisuus, äänikirjat, nuorten lehdet, konsoli- ja lautapelit ym.), musiikkiosaston tietopalvelu ja kyselyt (kirjat, cd:t, partituurit, nuotit, dvd, musiikin kuuntelu)
  • Aallon kirjasto –  Aallon kirjastosta löytyvät luokat taide (70–77), historia (90–99) ja kansatiede (49) sekä lukion kurssikirjat. Siellä ovat mm. mikrofilminlukulaitteet ja mikrofilmit, aineiston digitointitila, maakuntakokoelma, soittohuone, ryhmätyötiloja ja studio. Aallon kirjastoa ja Apilaa yhdistää maanalainen yhdystila. Alakerrassa ovat aikuisten ja nuorten sarjakuvat sekä nuortenlehdet.