Digiopastus kirjastossa

Tarvitsetko apua tietokoneen, älypuhelimen tai tablettilaitteen käytössä?

Seinäjoen kaupunginkirjaston digiopastajat auttavat erilaisten laitteiden, ohjelmien ja verkkopalveluiden käytössä.  Autamme kirjaston omien verkkopalvelujen ja laitteiden käytössä, tiedonhaussa ja asiakkaan oman laitteen peruskäytössä parhaan osaamisemme mukaan. Tietotekniikan aktiivikäyttäjinä autamme arjen digipulmissa. Kaikkeen emme tiedä vastausta, mutta pyrimme ohjaamaan oikean tahon puoleen ongelman ratkaisemiseksi. 

Saat apua myös kirjastossa käydessäsi tai voit soittaa kysyäksesi puh. p. 06 416 2318

Digiavusta saat ohjausta, neuvontaa, käyttöopastusta ja ongelmanratkaisua erilaisten digilaitteiden parissa. Digiapu päivystää Nurmon kirjastossa maanantaisin klo 12–15, Ylistarossa tiistaisin klo 12–15, Peräseinäjoella keskiviikkoisin klo 12–15 ja pääkirjaston uutisalueella torstaisin klo 12–15. 
Ota yhteyttä, janne.kuusisaari(at)seinajoki.fi, 050 3222 964
Digiapu on kesätauolla 28.6.–31.7. Kirjaston omat digiopastajat päivystävät koko kesän ja opastusta on saatavilla rajoitetusti.

Voit pyytää opastusta ajanvarauslomakkeella, soittamalla kirjaston asiakaspalveluun p. 06 416 2318 tai lähettämällä sähköpostia kirjasto(a)seinajoki.fi. Palvelemme digiasioissa paikan päällä ja etänä. 

Opastuksessa huomioitavaa

  • Opastuksessa noudatamme valtakunnallisia digituen eettisiä ohjeita.
  • Tietotekniikan aktiivikäyttäjinä autamme arjen digipulmissa. Kaikkeen emme tiedä vastausta, mutta pyrimme ohjaamaan oikean tahon puoleen ongelman ratkaisemiseksi. Huomioithan myös puhelinkeskustelun asettamat rajoitteet.
  • Emme avusta verkkokauppojen käytössä, emmekä tee asiakkaan puolesta hakemuksia, ostoja tai tilisiirtoja.
  • Emme osallistu vahvaa tunnistautumista vaativien verkkopalveluiden käyttöön asiakkaan kanssa. Verkkopankkiasioissa auttaa ensisijaisesti kyseisen pankin henkilöstö.
  • Laitteiden teknisten vikojen takia kannattaa kääntyä laitemyyjän puoleen. Verkko- ja tietoliikenneviat hoituvat palvelutarjoajan kautta.

Digiopastustapahtumat

Kirjastossa järjestetään myös digiopastukseen liittyviä tapahtumia.

 

Digivinkeissä tutustutaan erilaisten sovellusten ja verkkopalvelujen käyttöön ja opitaan arjessa hyödyllisiä digitaitoja. Kokoontumisissa on vaihtuva aihe. Oma laite ei ole välttämätön mukana.

Digivinkit ovat kesätauolla ja jatkuvat jälleen elokuussa.

 

Tunnista huijausviestit ja tietojenkalastelu
Seinäjoen pääkirjasto, Jaaksi-sali, to.26.8. klo 17.30-19.00

Saitko somessa yksityisviestillä tiedon ”arvontavoitosta”? Lähettikö kuljetusfirma erikoisen tekstiviestin saapuneesta paketista?

Erilaisia huijausviestejä lähetetään suomalaisille ennätysmäiseen tahtiin. Tule Kuluttajaliiton Huijausinfon koulutukseen kuulemaan, mistä tunnistaa huijausviestin, mitä tietojenkalastelu tarkoittaa ja miten huijauksilta voi välttyä. Kerromme myös, kuinka toimia, jos tulet huijatuksi netissä.
Tilaisuus on kaikille avoin ja maksuton, tervetuloa mukaan!


Tarkista muut tulevat tapahtumat etusivulta.

Ohjeita kirjaston e-palvelujen käyttöön

Ohje e-kirjojen lainaamiseen Ellibsin e-kirjapalvelussa
Ohje Naxos Spoken Wordin käyttöön
Naxos Music library -musiikkipalvelut
Lainojen uusiminen verkkokirjastossa
Tiedonhaku verkkokirjastossa
Varaaminen verkkokirjastossa

Apua digipulmiin muualla

 Apua julkisten palvelujen käyttöön

Apua tiedonhakuun