Digiopastukset

Kirjaston henkilökunta auttaa
* tiedonhaussa
* Eepos-verkkokirjaston käytössä
* tulostamisessa ja kopioimisessa sekä skannaamisessa
* e-kirjastoasioissa.

Pääkirjastossa on Apilan kokoustilassa (Jaaksi 3) talviaikaan avoin digiopastus torstaisin klo 10.00–11.30. Sinne voi poiketa kysymään apua yksittäisiin ongelmiin laitteiden tai ohjelmistojen peruskäytössä.

Pääkirjaston asiakaspalvelun tiskiltä (p. 06 416 2318) voit varata myös henkilökohtaisia opastuksia:

* Starttitunti
Opastusta laitteiden ja perusohjelmistojen käyttöön, esimerkiksi sähköpostin hankkiminen, internetin tiedonhaku, sosiaalisen median yleisimmin käytetyt palvelut, tekstinkäsittely, skype

* Palveluopastus
Opastusta kuntien ja valtion julkisten verkkopalvelujen käyttöön.

* E-opastus
Tutustuminen Eepos-verkkokirjastoon, e-aineistoihin tai e-kirjojen lainaamiseen.

Nurmon kirjastossa on opastusta tiistaisin klo 14–15. Onko sinulla kysyttävää tietokoneista, ohjelmista tai internetistä? Kirjaston henkilökunta auttaa perusasioissa. Kysy lisää ja varaa puolen tunnin neuvonta-aika tiskiltä, numerosta 06 416 7394 tai nurmo.kirjasto(at)seinajoki.fi.

Kirjaston henkilökunta ei avusta verkkokauppojen käytössä, eikä tee asiakkaan puolesta hakemuksia, ostoja tai tilisiirtoja. Verkkopankkiasioissa auttaa ensisijaisesti kyseisen pankin henkilöstö. Laitteiden teknisten vikojen takia kannattaa kääntyä laitemyyjän puoleen. Verkko- ja tietoliikenneviat hoituvat palvelutarjoajan kautta.