Digiopastus kirjastossa

Tarvitsetko apua tietokoneen, älypuhelimen tai tablettilaitteen käytössä?

Seinäjoen kaupunginkirjaston digiopastajat auttavat erilaisten laitteiden, ohjelmien ja verkkopalveluiden käytössä.  Autamme kirjaston omien verkkopalvelujen ja laitteiden käytössä, tiedonhaussa ja asiakkaan oman laitteen peruskäytössä parhaan osaamisemme mukaan. Tietotekniikan aktiivikäyttäjinä autamme arjen digipulmissa. Kaikkeen emme tiedä vastausta, mutta pyrimme ohjaamaan oikean tahon puoleen ongelman ratkaisemiseksi. 

Saat apua myös kirjastossa käydessäsi tai voit soittaa kysyäksesi puh. p. 06 416 2318

Kirjaston digiavusta saat ohjausta, neuvontaa, käyttöopastusta ja ongelmanratkaisua erilaisten digilaitteiden parissa. Digiapu päivystää Nurmossa maanantaina klo 12-15, Ylistarossa tiistaina klo 12-15, Peräseinäjoella keskiviikkona klo 12-15 ja pääkirjaston uutisalueella torstaina klo 12-15. 
Ota yhteyttä, janne.kuusisaari(at)seinajoki.fi, 050 3222 964

Pyydä opastusta

Voit pyytää opastusta ajanvarauslomakkeella, soittamalla kirjaston asiakaspalveluun p. 06 416 2318 tai lähettämällä sähköpostia kirjasto(a)seinajoki.fi. Palvelemme digiasioissa paikan päällä ja etänä. 

Opastuksessa huomioitavaa

  • Opastuksessa noudatamme valtakunnallisia digituen eettisiä ohjeita.
  • Tietotekniikan aktiivikäyttäjinä autamme arjen digipulmissa. Kaikkeen emme tiedä vastausta, mutta pyrimme ohjaamaan oikean tahon puoleen ongelman ratkaisemiseksi. Huomioithan myös puhelinkeskustelun asettamat rajoitteet.
  • Emme avusta verkkokauppojen käytössä, emmekä tee asiakkaan puolesta hakemuksia, ostoja tai tilisiirtoja.
  • Emme osallistu vahvaa tunnistautumista vaativien verkkopalveluiden käyttöön asiakkaan kanssa. Verkkopankkiasioissa auttaa ensisijaisesti kyseisen pankin henkilöstö.
  • Laitteiden teknisten vikojen takia kannattaa kääntyä laitemyyjän puoleen. Verkko- ja tietoliikenneviat hoituvat palvelutarjoajan kautta.

Digiopastustapahtumat

Kirjastossa järjestetään myös digiopastukseen liittyviä tapahtumia.

 

Digivinkeissä tutustutaan erilaisten sovellusten ja verkkopalvelujen käyttöön ja opitaan arjessa hyödyllisiä digitaitoja. Kokoontumisissa on vaihtuva aihe.
Oma laite ei ole välttämätön mukana.

Poikkeavan tilanteen vuoksi mukaan voidaan ottaa vain rajattu määrä osallistujia. Voit ilmoittautua ennakkoon kirjaston asiakaspalveluun p. 06 416 2326 tai sähköposti kirjasto@seinajoki.fi.

to 6.5. Digivinkkien aiheena sananvapaus ja internet.
Vinkkaus katsottavissa verkosta https://youtu.be/eOEX9pE8PkU 
Ei kokoontumista.

Tarkista muut tulevat tapahtumat etusivulta.

Ohjeita kirjaston e-palvelujen käyttöön

Ohje e-kirjojen lainaamiseen Ellibsin e-kirjapalvelussa
Ohje Naxos Spoken Wordin käyttöön
Naxos Music library -musiikkipalvelut
Lainojen uusiminen verkkokirjastossa
Tiedonhaku verkkokirjastossa
Varaaminen verkkokirjastossa

Apua digipulmiin muualla

 Apua julkisten palvelujen käyttöön

Apua tiedonhakuun