Äänikirjat

 

äänikirjat

Äänikirjat ovat kauno- ja tietokirjallisuutta, joka on tallennettu kasetti- tai cd-muotoon. Romaaniäänikirjat on hyllyssä sijoitettu omaksi ryhmäkseen isotekstisten ja selkokirjojen läheisyyteen, kun taas tietoluokkien äänikirjat sijaitsevat oman luokkansa yhteydessä.

Kaikki pääkirjaston kasettimuotoiset romaaniäänikirjat ovat avovarastossa.

Celian äänikirjat lukemisesteisille asiakkaille 

Jos et pysty lukemaan tavallista kirjaa näkövamman, lukihäiriön, heikentyneen näön, lihaskunnon tai muun syyn takia, voit saada kirjaston kautta kuunneltavaksi Celia-kirjaston äänikirjoja.

Celia on valtakunnallinen lukemisesteisten erikoiskirjasto. Sen valikoimissa on kymmeniä tuhansia äänikirjoja sekä lapsille että aikuisille. Äänikirjoja voi kuunnella tietokoneella, tableteilla tai älypuhelimella. Ladattava, ilmainen Pratsam-kuuntelusovellus on helppo tapa päästä kirjojen maailmaan. Pääset Celian äänikirjojen kuuntelijaksi tulemalla omaan kirjastoosi. Kirjastosta saa tunnukset ja opastusta verkkopalvelun ja äänikirjojen käytössä.

Pääkirjastossa ja lähikirjastoissa on lisäksi lainattavissa Celian cd-äänikirjoja lukemisesteisille asiakkaille. Kirjaston kaikki Celian cd-äänikirjat löytyvät Eepos-verkkokirjastosta.

Todistusta lukemisesteestä ei tarvita.