E-aineistot

e-tunnus-mv

Tältä sivulta löydät tietoa ja linkkejä kirjaston tarjoamiin sekä verkossa ilmaiseksi saatavilla oleviin e-aineistoihin.

Lue e-kirjoja

Lue lehtiä

 • ePress  – Helppokäyttöinen palvelu, jossa voi lukea yli 200 kotimaista sanomalehteä heti niiden ilmestyttyä. Palvelu on käytössä kirjaston tietokoneilla ja siellä voi olla max. 2 yhtäaikaista käyttäjää.
  ePressin lehtilista
 • eMagz – kotimaisten sanoma- ja aikakauslehtien näköisversioita, mm. Ilta-Sanomat, Iltalehti, Elle, Demi ja Apu. Käytettävissä kirjaston tietokoneilla.
 • Haluatko etsiä artikkeleja tietystä aiheesta?
  Arto – Voit hakea kotimaisia artikkeleita aiheen perusteella, tietokannasta saat tiedon siitä missä lehdessä artikkeli on ilmestynyt.
  Aleksi – Voit hakea kotimaisia artikkeleita aiheen perusteella, tietokannasta saat tiedon siitä missä lehdessä artikkeli on ilmestynyt. Tietokantaan on myös linkitetty vapaasti internetissä olevia lehtiartikkeleita. Tietokanta on käytössä vain kirjaston koneilla.

Kuuntele musiikkia tai katso videoita

 • Naxos Music Library – Kuuntelupalvelussa on yli 1,8 miljoonaa kappaletta, mm. klassista, jazzia, elokuvamusiikkia, bluesia, joululauluja, maailmanmusiikkia. Palveluun voi kirjautua Eepos-kirjastojen korteilla ja sinne voi olla yhtä aikaa kirjautuneena yhdeksän käyttäjää. Musiikkia voi kuunnella selaimen kautta tai erillisellä sovelluksella. Lue lisää
 • Naxos Music Library Jazz – Jazziin keskittyvässä kuuntelupalvelussa on yli 130 000 kappaletta. 
  Palveluun voi kirjautua Eepos-kirjastojen korteilla ja sinne voi olla yhtä aikaa kirjautuneena viisi käyttäjää. Musiikkia voi kuunnella selaimen kautta tai erillisellä sovelluksella. Lue lisää
 • YLEn Elävä arkisto – Elävän arkiston tarjonta koostuu pääosin Yleisradion radio- ja tv-arkistojen tallenteista sekä vanhoilta filmiyhtiöiltä ostetusta filmiaineistosta. Hakuja voi tehdä vuosikymmenten mukaan tai hakusanoilla.
 • Kirjastokaista – Kirjastokaistalla on videoita ja radio-ohjelmia kirjoista ja kirjailijoista sekä kirjastoista ja niiden palveluista.