E-aineistot

e-aineiston tunnus, mustavalkoinen.

E-aineistovinkkejä

Tältä sivulta löydät tietoa ja linkkejä kirjaston tarjoamiin sekä verkossa ilmaiseksi saatavilla oleviin e-aineistoihin.

Lue tai kuuntele e-kirjoja

Lue lehtiä

 • ePress  –  yli 230 kotimaista sanomalehteä heti niiden ilmestyttyä sekä  kahden vuoden taakse ulottuva arkisto. Palvelu on käytössä kirjaston tietokoneilla ja siellä voi olla max. 15 yhtäaikaista käyttäjää. Palvelua voi käyttää myös omalla laitteella Kirjasto-verkossa kirjaston tiloissa.

 • eMagz – kotimaisten sanoma- ja aikakauslehtien näköisversioita, mm. Ilta-Sanomat, Iltalehti, Elle, Seiska ja Apu. Palvelu on käytössä kirjaston tietokoneilla. Palvelua voi käyttää myös omalla laitteella Kirjasto-verkossa kirjaston tiloissa.
  Etäkäyttöinen eMagz – kotimaisia aikakauslehtiä etäkäytössä. Etäkäyttöön tarvitset Eepos-kirjastojen kirjastokortin ja nelinumeroisen tunnusluvun. Voit lukea e-lehtiä tietokoneiden, puhelimien tai tablettien yleisimmillä nettiselaimilla. Suosittelemme käyttämään Firefoxia tai Chromea.

 • Haluatko etsiä kotimaisia artikkeleja tietystä aiheesta? Arto-tietokannasta saat tiedon siitä, missä lehdessä artikkeli on ilmestynyt.

Kuuntele musiikkia, opettele soittamaan tai katso videoita

 • Naxos Music Library – Kuuntelupalvelussa on mm. klassista, jazzia, elokuvamusiikkia, bluesia, joululauluja, maailmanmusiikkia. Palveluun voi kirjautua Eepos-kirjastojen korteilla ja sinne voi olla yhtä aikaa kirjautuneena kahdeksan käyttäjää. Musiikkia voi kuunnella selaimen kautta tai erillisellä sovelluksella. Lue lisää musiikkipalvelu Naxoksesta

 • Naxos Music Library Jazz – Jazziin keskittyvään palveluun voi kirjautua Eepos-kirjastojen korteilla ja sinne voi olla yhtä aikaa kaksi käyttäjää. Musiikkia voi kuunnella selaimen kautta tai erillisellä sovelluksella. Lue lisää musiikkipalvelu Naxoksesta.

 • Rockwayn musiikkikurssit – opettele laulua ja soittoa verkkokurssilla. Kursseja pääsee käyttämään kirjastokortin numerolla ja pin-koodilla.

Katsele elokuvia ja sarjoja

 • Kirjastokino
  Katsele elokuvia, sarjoja ja dokumentteja. Kirjautumiseen tarvitset Eepos-kirjastokortin numeron ja pin-koodin.

 • Elonet
  Vanhoja suomalaisia elokuvia, katsottavissa lähes 300 elokuvaa ja lähes 2000 muuta filmiä Kansallisen audiovisuaalisen instituutin arkistoista.

 • Yle Areena
  Sarjoja, elokuvia, dokumentteja ja lastenohjelmia.

 • Ylen Elävä arkisto Elävän arkiston tarjonta koostuu pääosin Yleisradion radio- ja tv-arkistojen tallenteista sekä vanhoilta filmiyhtiöiltä ostetusta filmiaineistosta. Hakuja voi tehdä vuosikymmenten mukaan tai hakusanoilla.

 • Kirjastokaista Kirjastokaistalla on videoita ja radio-ohjelmia kirjoista ja kirjailijoista sekä kirjastoista ja niiden palveluista.