E-aineistot

e-tunnus-mv

Tältä sivulta löydät tietoa ja linkkejä kirjaston tarjoamiin sekä verkossa ilmaiseksi saatavilla oleviin e-aineistoihin.

Lue tai kuuntele e-kirjoja

Lue lehtiä

  • ePress  –  yli 230 kotimaista sanomalehteä heti niiden ilmestyttyä sekä  kahden vuoden taakse ulottuva arkisto. Palvelu on käytössä kirjaston tietokoneilla ja siellä voi olla max. 15 yhtäaikaista käyttäjää. Palvelua voi käyttää myös omalla laitteella Kirjasto-verkossa kirjaston tiloissa.
  • eMagz – kotimaisten sanoma- ja aikakauslehtien näköisversioita, mm. Ilta-Sanomat, Iltalehti, Elle, Seiska ja Apu. Palvelu on käytössä kirjaston tietokoneilla. Palvelua voi käyttää myös omalla laitteella Kirjasto-verkossa kirjaston tiloissa.
  • Haluatko etsiä artikkeleja tietystä aiheesta? Arto – Voit hakea kotimaisia artikkeleita aiheen perusteella, tietokannasta saat tiedon siitä missä lehdessä artikkeli on ilmestynyt.

Kuuntele musiikkia, opettele soittamaan tai katso videoita

  • Naxos Music Library – Kuuntelupalvelussa on yli kaksi miljoonaa kappaletta, mm. klassista, jazzia, elokuvamusiikkia, bluesia, joululauluja, maailmanmusiikkia. Palveluun voi kirjautua Eepos-kirjastojen korteilla ja sinne voi olla yhtä aikaa kirjautuneena kahdeksan käyttäjää. Musiikkia voi kuunnella selaimen kautta tai erillisellä sovelluksella. Lue lisää musiikkipalvelu Naxoksesta
  • Naxos Music Library Jazz – Jazziin keskittyvässä kuuntelupalvelussa on yli 190 000 kappaletta. Palveluun voi kirjautua Eepos-kirjastojen korteilla ja sinne voi olla yhtä aikaa kirjautuneena kaksi käyttäjää. Musiikkia voi kuunnella selaimen kautta tai erillisellä sovelluksella. Lue lisää
  • Rockwayn musiikkikurssit – opettele laulua ja soittoa verkkokurssilla. Kursseja pääsee käyttämään kirjastokortin numerolla ja pin-koodilla.
  • YLEn Elävä arkisto – Elävän arkiston tarjonta koostuu pääosin Yleisradion radio- ja tv-arkistojen tallenteista sekä vanhoilta filmiyhtiöiltä ostetusta filmiaineistosta. Hakuja voi tehdä vuosikymmenten mukaan tai hakusanoilla.
  • Kirjastokaista – Kirjastokaistalla on videoita ja radio-ohjelmia kirjoista ja kirjailijoista sekä kirjastoista ja niiden palveluista.