Lehdet, e-lehdet

Monipuoliset lehtikokoelmat

Seinäjoen kirjastoihin tilataan lähes 400 aikakauslehteä ja noin 60 sanomalehteä. Ulkomaisia lehtiä tulee usealla eri kielellä (englanti, ruotsi, saksa, venäjä, viro ja ranska). Lehtiä voit lainata tai käydä lukemassa kirjastossa. Lehtiä tilataan kaikkiin kirjaston toimipisteisiin, myös kirjastoautoihin.

Kirjastoon tilataan kattavasti eri alojen aikakauslehtiä, mm. ammattilehtiä, harrastelehtiä ja yleisaikakauslehtiä. 

Lapsille on lainattavissa ja luettavissa yleisimpiä ja perinteisiä lastenlehtiä, mm. sarjakuvia ja harrastelehtiä. Lisäksi pääkirjastoon on tilattu vähintään yksi englannin- ruotsin- ja venäjänkielinen lastenlehti.

Nuorille tarjolla on mm. harrastelehtiä. Nuorille pyritään pääkirjastossa hankkimaan myös vähintään yksi englannin- ja ruotsinkielinen lehti.

Aikakauslehdet, sanomalehdet ja vieraskieliset lehdet -luetteloissa on kaikki Seinäjoen kaupunginkirjastoon tulevat lehdet.

Lähikirjastojen ja kirjastoautojen omat lehtiluettelot löytyvät alta:

Lehtien laina-aika on neljä viikkoa. Uusinta numeroa ei yleensä lainata. Autojen kaikki lehdet ovat lainattavia.

E-lehtiä ja artikkelien hakua

Kirjasto on hankkinut asiakkaiden käyttöön myös sähköisiä lehtipalveluita. Kotimaisia sanomalehtiä voit lukea ePress-palvelussa. eMagz-palvelussa voit lukea kotimaisia sanoma- ja aikakauslehtiä. Palvelut ovat käytettävissä kirjaston tietokoneilla. Lue lisää lehtitietokannoista

Kansalliskirjasto on digitoinut vanhoja, kotimaisia sanoma- ja aikakauslehtiä, joita voit tutkia omalla laitteella.

Haluatko etsiä kotimaisia artikkeleja tietystä aiheesta? Arto-tietokannasta saat tiedon siitä, missä lehdessä artikkeli on ilmestynyt. Porstua-verkkopalvelussa on paikallisten sanoma- ja joululehtien artikkeleita ja artikkeliviitteitä.

 

Kirjastolehden logo.

Lue Kirjastolehden artikkeleita verkossa tai lainaa lehti kirjastosta!