Lehdet, e-lehdet

Seinäjoen kirjastoihin tilataan lähes 400 aikakauslehteä ja noin 60 sanomalehteä. Ulkomaisia lehtiä tulee seitsemällä eri kielellä (englanti, ruotsi, saksa, venäjä, viro, espanja, italia). Lehtiä voi lainata tai käydä lukemassa kirjastossa. Lehtiä tilataan kaikkiin kirjaston toimipisteisiin, myös kirjastoautoihin.

Kirjastoon tilataan kattavasti eri alojen aikakauslehtiä, mm. ammattilehtiä, harrastelehtiä ja yleisaikakauslehtiä. Lapsille on lainattavissa ja luettavissa yleisimpiä ja perinteisiä lastenlehtiä, mm. sarjakuvia ja harrastelehtiä. Lisäksi pääkirjastoon on tilattu vähintään yksi englannin- ruotsin- ja venäjänkielinen lastenlehti. Nuorille tarjolla on mm. harrastelehtiä. Nuorille pyritään pääkirjastossa hankkimaan myös vähintään yksi englannin- ja ruotsinkielinen lehti.

Aikakauslehdet, sanomalehdet ja vieraskieliset lehdet -luetteloissa on kaikki Seinäjoen kaupunginkirjastoon tulevat lehdet. Lähikirjastojen ja kirjastoautojen omat lehtiluettelot löytyvät alta.

Nurmon kirjasto
Peräseinäjoen kirjasto
Ylistaron kirjasto
Kirjastoauto Ilo
Kirjastoauto Ykä

Lehtien laina-aika on neljä viikkoa. Uusinta numeroa ei yleensä lainata. Autojen kaikki lehdet ovat lainattavia.

Kirjasto on hankkinut asiakkaiden käyttöön myös sähköisiä lehtipalveluita. Kotimaisia sanomalehtiä voi lukea ePress-palvelussa. eMagz-palvelussa voi lukea kotimaisia sanoma- ja aikakauslehtiä. Palvelut ovat käytettävissä kirjaston tietokoneilla.

Kansalliskirjasto on digitoinut vanhoja kotimaisia sanoma- ja aikakauslehtiä, joita voi tutkia omalla laitteella.

Aikakauslehtiartikkeleiden tietoja voi etsiä aiheen mukaan Artosta, jossa on viitteitä suomalaisissa aikakauslehdissä julkaistuista artikkeleista.  Porstua-verkkopalvelusta löytyy paikallisten sanoma- ja joululehtien artikkeleita ja artikkeliviitteitä.

 

Kirjastolehden logo

Lue Kirjastolehden artikkeleita verkossa tai lainaa lehti kirjastosta!